De Vereniging '65plus' werd door George de Haan en Thérèse Kleine vooral opgericht om de 65plusser een positiever imago te bezorgen.De 65pluspartij werd door George de Haan en Thérèse Kleine vooral opgericht om de decentralisatie van de overheidstaken op de zorgmarkt kritisch te volgen en te becommentariëren.

                     In April 2013 startten mijn vrouw en ik met de Vereniging '65plus' om ons later in dat jaar bij de Gemeente Ede te laten inschrijven met de '65pluspartij'(Ede).

George de Haan en Thérèse Kleine, vanaf 1963 'partner in crime'.

Op 19 maart 2014 haalden wij hiermee niet de kiesdrempel van circa 1.250 stemmers. Maar met de bijna 900 voor- stemmers voelen wij ons achteraf moreel wel verplicht om binnen de Edese politieke arena actief te blijven... vandaar nog regelmatig een Nieuwsbrief over actuele Edese onderwerpen .     

Volgens Jan Terlouw zouden we met een ouderwets touwtje uit de brievenbus terug kunnen keren naar een betere samenleving, waarin we (zoals vroeger) meer vertrouwen in onze medemens stelden. Vanuit de Vereniging '65plus' denken we daar toch wel anders over, omdat we in deze moderne tijd assertiever in het leven moeten staan. Onze bovenstaande 'Gelukkig Nieuwjaar-Wens' is dus een nostalgische persiflage.

             

Gratis e-book, 146 pagina's in omslag. Geheel in full-color. 

Gratis e-book van de hand van George de Haan, 146 pagina's in omslag. Geheel in full-color.

Ede, een Veluwse plattelandsgemeente met grootsteedse ambities. Foto: George de HaanEde, een Veluwse plattelandsgemeente met een archaïsche en monistische bestuurscultuur.